Lake Victoria

Så vad gör man i Mwanza en bakissöndag i halvbra väder utan wi-fi? Glider runt i mjukisshorts och bara jäser i värmen hela dagen? Ungefär så. Hade sovit dåligt natten till igår, så spenderade en del tid i sängen och kikade på ett par avsnitt Orange is the new black. Åt resterna av chokladen från gårdagen och drack kaffe. Drog på mig kläder som täcker axlar och knän (behövs pga anses respektlöst att gå halvnäck, och ett försök till att (ha!) inte sticka ut mer än nödvändigt.) Och följde med tilda till vår lille marknad där de säljer frukt och grönsaker. Vi köper alltid banan och avokado. Nu hade de vattenmelon också, och det tackar vi inte nej till.

Någon slags söndagsångest kröp sig på också. Kanske för att det vankades gruppredovisning i skolan dagen efter. Men det släppte efter att jag och tilda tränat och att jag fått pratat en lång stund med världens mest saknade person!


När vi var och handlade i lördags sprang vi på en liten shop på vägen dit. De sålde sånna här oljemålningar i mängder. Den här var söt tyckte jag, så den fick följa med hem. Ja, tejp var den tjusigaste upphängningen jag kunde komma på.

Det tog oss nästan två veckor att hitta den här utsikten. Och den är alltså ca 2 meter ifrån vårt kök. Gömd bakom en hög mur. Så urbota dumt. Här kunde vi hänga, uppflugna på muren, och häpna en stund. Världens största sjö, hej hallå!
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp